Anasayfa


     PhosGuard

   
Ürün Özellikleri
•Silikat ve Fosfat giderir.
        Detaylar
 
 
Detaylar

Açıklama

PhosGuard™, deniz ve tatlı su akvaryumlarından fosfat ve silikatı hızla uzaklaştırır. Fosfat tamponlu tatlı su için önerilmez. PhosGuard™, optimum su akışı için yüksek kapasiteli ve boncuk şeklinde yüksek oranda gözeneklidir.

Alüminyum Oksit, Çözünebilir Alüminyum ve Mercan Toksisitesi

Son yıllarda, PhosGuard™ gibi alüminyum oksit bazlı fosfat gidericilerin suya alüminyum salması ve daha sonra mercanlara zarar vermesi üzerine spekülasyonlar olmuştur. Bu iddiayı destekleyen kanıtlar büyük ölçüde teoride kalmaktadır.

Bu nedenle, hem tatlı suda hem de tuzlu suda bir dizi kontrollü deneyle, hem alüminyum çözünürlüğü hem de alüminyum toksisitesi sorununu ele almayı amaçladık. Bu deneylerin sonuçları, resif koşullarında (pH 8 yakınında) alüminadan salınan hiçbir çözünür alüminyumun bulunmadığını göstermektedir. Düşük pH ve yüksek dozaj seviyelerinin koşulları altında, çözünebilir alüminyum alüminadan serbest bırakılabilir etiket dozaj hızının üç katı olarak, 5.3 pH'da 0.2 mg / L alüminyum saptadık.

Ek olarak, alüminyum oksit, negatif reaksiyonlara neden olacak şekilde hücrenin içine kolayca emilmez. Üç kez dozlamada bile PhosGuard™, Sarcophyton gibi yumuşak gövdeli mercanlar üzerine etki etmez.

Talimatlar

Su ile ilk temasta ısı üretebilir. İki ölçek tatlı suya ekleyerek önceden ıslatın, ardından durulayın. En iyi sonuç için, PhosGuard™ kullanılmadan önce durulanır ve filtre içerisine su akış debisini minimum seviyede etkileyecek şekilde yerleştirilmelidir, ancak akışa karşı kendiliğinden gerilmeyecek şekilde yerleştirilmelidir. Bir iç filtrede, ortam haznesinde, dış filtrelerde veya bir damlama filtresinin herhangi bir yüksek akış alanında kullanılabilir. Bir filtre torbası ile kullanılması tavsiye edilir. Her 200 Litre tuzlu su veya 400 Litre tatlı su için 85 mL (1/3 fincan) kullanınız.

Ürünün 4 gün boyunca kullanımının ardından MultiTest Fosfat veya MultiTestSilikat ile fosfat veya silikat konsantrasyonlarını test edin . Düşürmeye çalıştığınız bileşenin konsantrasyonu yaklaşık 0,02 mg / L'ye düşmediyse, PhosGuard™ 'ı değiştirin, seviyeler tekrar yükselmeye başlayana kadar yerinde bırakın. Konsantrasyonlar kontrol altında kaldığı sürece ürün tükenmez. PhosGuard™ suya hiçbir salınım yapmaz. Fosfat veya silikat asla suya geri süzülmez

Boyutları

100 mL, 250 mL